U petak u Gračanici humanitarna izložba radova sa grnčarske radionice

Dom kulture „Gračanica“, u petak 22. decembra u 16.00 časova organizuje humananitarno-prodajnu izložbu radova sa grnčarske radionice.

Izložba će imati humanitarni karakter, novac prikupljen na izložbi biće uplaćen socijalnoj ustanovi „Kuća za omladinu“ iz Gračanice.

U toku oktobra i novembra meseca održana je treća grnčarska radionica za osobe sa invaliditetom. Jedan od glavnih ciljeva ovih radionica bio je i osnaživanje socijalnih veština i mogućnost da pokažu svoju kreativnost, maštovitost i talenat.

Predavač na ovoj radionici bila je Julija Dubovac, master likovni umetnik – vajar i saradnik u nastavi na predmetu Metodika nastave likovnog obrazovanja na Fakultetu umetnosti u Zvečanu, a predavač na psihološko edukativnim radionicama bila je Aleksandra Dimitrijević – psiholog i porodični psihoterapeut.

„Učesici radionice, a bilo je njih petoro, jasno su potvrdili očekivanja kada je u pitanju rad i želja da u procesu inkluzije osete da pripadaju društvu, da su deo kulture i deo nas, kao i da razvijaju svoje individualne potecijale, postanu samostalni i učestvuju u široj društvenoj zajednici“, saopštili su organizatori.

Izvor :
Kim