U ministarstvu trgovine u Prištini uhapšeno troje zbog zloupotrebe položaja

Vest je ažurirana

13.53 – U međuvremenu, prištinski Kallxo piše da su uhapšene osobe zapravo zvaničnici kosovskog ministarstva trgovine, industrije i preduzetništva, navodeći da je Kosovska policija jutros izvršila raciju u ovom ministarstvu, kao i na imanjima jednog od uhapšenih R.M.

Ovaj medij ujedno tvrdi i da se druge dve uhapšene osobe, H.G. i I.Lj. mogu čuti na na nekoliko audio-zapisa koji je objavio portal „Nacionale“, u kojima navodno govore da nafta koju Priština plaća Poljskoj, nije stigla iz ove države, iako je plaćena.

Jedinica za specijalne istrage Kosovske policije uhapsila je danas u Prištini tri osobe koje se sumnjiče za krivično delo „zloupotreba službenog položaja“, saopštilo je kosovsko Specijalno tužilaštvo.

Iz ove institucije preciziraju da su, nakon pretresa na različitim lokacijama, uhapšene tri osobe sa inicijalima R.M, H.G. i I.Lj(L).

„Tokom pretresa, pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji će biti korišćeni u daljem istražnom postupku“, saopštilo je kosovsko Specijalno tužilaštvo.

U ovom saopštenju, međutim, nije navedeno više detalja o krivičnom delu za koje se ove osobe terete.

Njima je određeno 48-časovno zadržavanje, a na teret im se stavljaju krivična dela „zloupotreba službenog polažaja“, kao i „pružanje pomoći u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službene dužnosti“.

Izvor :
Kossev