U južnom delu Mitrovice završen protest

Uprkos pozivima Kosovske policije i ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje da se građani ne odazivaju na  „nepotrebna okupljanja“, u južnom delu Mitrovice, nedaleko od mosta na Ibru protest je ipak održan.

Okupilo se oko stotitak građana, koji su uglavnom nosili zastave Albanije i samo jednu kosovsku zastavu. Takođe su isticali i zastave „Velike Albanije“ i „OVK“.

Tokom trajanja protesta okupljeni su uzvikivali „Policija je naša“, a u par navrata mogle su se čuti i psovke i pogrdni nazivi za Srbe, „Škije“, kao i „Kosovo je Albanija“.

U jednom trenutku protestanti su zapalili baklju.

Skup je obezbeđivala Kosovska policija, a na mostu je bilo nekoliko vozila Karabinjera.

Tokom trajanja protesta u južnom delu, sa druge strane mosta, odnosno  u severnom delu grada na  pešačkoj zoni, takođe je bilo okupljeno stotinak građana.

Nakon protesta zabeležen je i jedan incident. Naime, kako prenosi Kim radio dvojica Albanaca su iz južnog, prešla u severni deo grada, pa su na kraju šetališta dobili batine od Srba. Ubrzo se pojavila policija ali su učesnici tuče pobegli. Sve je trajalo vrlo kratko, a kosovska policija  vrši uviđaj nakon kratke tuče na šetalištu u Severnoj Mitrovici.

Izvor :
Medija centar Čaglavica