U Donjoj Brnjici noćas obijene tri kuće

U selu Donja Brnjica kod Prištine noćas su obijene tri kuće – Ranka Milićevića, Srđana Milićevića i Božidara Vanića.

Da su kuće obijene video je Zvonko Tanasković iz ovog mesta. Tanasković je za Medija centar rekao da su provalnici u kuće Srđana i Ranka Milićevića ušli preko krova, a da su u kuću Božidara Vanića ušli tako što su razbili vrata. Dodaje i da se sve tri porodice trenutno nalaze u Beogradu i da u Donjoj Brnjici nisu već nekoliko dana.

„To se desilo noćas, posle ponoći. Ja nisam vlasnik i ne mogu dok ne dođu vlasnici da znam tačno šta je bilo u kući vredno i šta je odneto, ali napravljena je šteta ogromna, sve je isprevrtano, napravljen je lom i u kući je haos. Vlasnici su trenutno u Beogradu, kad budu došli videćemo da li je i šta ukradeno vredno“, rekao je za Medija centar Zvonko Tanasković.

Tanasković kaže da je kada je video da su kuće obijene odmah pozvao policiju, koja je došla i izvršila uviđaj.

„Bili su, snimili su, uradili zapisnik. Ja sam očevidac bio, ja sam prijavio policiji i potpisao sam taj zapisnik sad šta će i kako dalje, ne znam“.

Međutim, ističe da nije optimista da će počinioci biti pronađeni i procesuirani s obzirom da je u ovom selu prehodnih nekoliko godina bilo nekoliko obijanja kuća, a počinioci do danas nisu pronađeni ni za jedan slučaj.

„Do sada nisu pronađeni počinioci nikada, a mnoge kuće su obijene i opljačkane ovde u Donjoj Brnjici i prema tome ja se iskreno ni sada ne nadam se da će i oni biti pronađeni“, kaže Tanasković. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica