Tužilaštvo odbacilo prijavu Kosovske policije protiv Snežane Jovanović

Kosovsko tužilaštvo odbacilo je prijavu Kosovske policije protiv Snežane Jovanović, članicе lokalnog odbora za javnu bezbednost za Kišnicu, Sušicu i Badovac, a za navodno krivično delo „neprijavljivanje krivičnih dela ili njihovih izvršilaca“.

Početkom decembra Snežana Jovanović iz Kišnice,  koja je ujedno članica opštinskog odbora za bezbednost na teritoriji opštine (OOBZ) Gračanica, ali i odbornica Srpske liste, oglasila se navodeći da policijski službenici u Gračanici nisu reagovali na njenu prijavu u vezi sa „ispaljenim hicem u blizini Doma kulture u Gračanici“ koju je ona podnela 4. oktobra, a koji se dogodio 15. septembra.

Kako je tada tvrdila, incident su prijavili očevici, međutim, navodno je izostala reakcija Kosovske policije.

Nakon saznanja o ovom događaju, ona se, kako je tada navela, mejlom obratila Kosovskoj policiji i gradonačelnici Gračanice Ljiljani Šubarić, koja ujedno obavlja i funkciju predsedavajuće Opštinskog odbora za bezbednost u ovom mestu.

Međutim, početkom decembra, Jovanović je dobila obaveštenje iz policijske stanice u Gračanici da će biti krivično gonjena – „jer slučaj nije prijavila na vreme“.

Odbačena prijava

Međutim, kosovsko tužilaštvo je ocenilo da se nakon uvida u spise predmeta, nijednim dokazom ne može potkrepiti to da je Jovanović izvršila navedeno krivično ili neko drugo delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Jovanović ističe da je tek juče preuzela rešenje u Kosovskoj pošti u Ajvajliji, a koje je, ističe, doneto još 27. decembra prošle godine. „Očigledno zbog potrebnog perioda da se prevede tek je sada poslato“, navodi.

Policiji u Gračanici poručila je da treba da se „postidi“, zbog načina na koji se jedan deo policajaca odnosi, kako navodi i prema pitanju bezbednosti i njoj lično.

Jovanović je prethodno svoj slučaj da je protiv nje podneta krivična prijava povezala sa tim da je navodno na sednici OOBZ, komandiru policijske stanice u Gračanici (Bratislavu Trajkoviću), kazala da će ga „prijaviti“ Policijskom inspektoratu Kosova (PIK) – zbog, kako tvrdi, lošeg rada policije, te da će zbog „velikih propusta u radu, lično zatražiti njegovu ostavku“.

Izvor :
Kossev