Tužilaštvo: Dve osobe osumnjičene. U Prištini nezakonito pružane medicinske usluge

Tužilaštvo Kosova saopštilo je jutros da je u saradnji sa Kosovskom policijom izvršen uviđaj u objektu koji je korišćen za pružanje medicinskih usluga u Prištini. Dve osobe su osumnjičene i saslušane, kao i nekoliko svedoka. Nakon obavljenog razvogora svi su pušteni, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva.

Međutim, navode da je utvrđeno da su se u objektu u Prištini pružale medicinske usluge na nezakonit način, te da je otvoren krivični postupak za krivično delo „ Nezakonito obavljanje medicinske ili farmaceutske delatnosti“.

Ističu da je izvršen uviđaj na osnovu obaveštenja o nezakonitom poslovanju nevladine organizacije “Centar” u Prištini, pa je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Prištini zajedno sa tužiocem Odeljenja za teška krivična dela Jedinica za privredni kriminal i korupciju izašao na lice mesta, te su preduzete potrebne istražne radnje u koordinaciji sa Кosovskom policijom, Carinom Кosova i Zdravstvenim inspektoratom.

Tokom sprovedene akcije, kako navode, oduzeti su materijalni dokazi koji će biti korišćeni u krivičnom postupku, dok je rešenjem Zdravstvene inspekcije objekat zatvoren, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije juče su upali u prostorije Centra za mir i toleranciju gde je bila smeštena i ambulanta Doma zdravlja Priština po srpskom sistemu, a više medicinskih radnikaa sprovedeno je na inforamtivni razgovor. Istovremeno, oduzeto je ambulantno vozilo ove ustanove.

Osim za pružanje zdravstvenih usluga preostalom srpskom stanovništvu u ovom gradu, ovaj objekat bio je i mesto okupljanja i druženja četrdesetak Srba, uglavnom staraca, koji su ostali da žive u ovom gradu nakon rata.

Izvor :
Kim