Turistička organizacija Gračanice učestvovala na 5. Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice ove godine učestvovala je treći put zaredom na Sajmu zavičaja, koji je održan 12. februara u Novom Sadu, gde je predstavila celokupnu turističku ponudu opštine Gračanice, kao i nematerijalno kulturno nasleđe.

„Turistička organizacija Gračanice je zavičaj, srpske običaje, tradiciju, kulturu, proizvode karakteristične za naše podneblje i svoju turističku ponudu predstavila putem promotivnog materijala“, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Dodaju i da je štand Turistička organizacija Gračanice bio veoma posećen i zapažen na ovom sajmu.

Podršku TOG-u u Novom Sadu ove godine pružila je i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić sa svojim saradnicima.

Pored mnogobrojnih posetioca, štandove Turističke organizacije Gračanice i Udruženja „Vidovdan“, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, obišao je i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković , zatim direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac, kao i predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov.

„Sajam je predstavljao dobru priliku da se na jednom mestu okupe ideje stvaralaštva i predstave potencijali srpskog naroda, priliku za susrete predstavnika organizatora, institucija i udruženja i podstiče važne aktivnosti usmerene ka očuvanju i negovanju kulturne baštine srpskog naroda. Izlagači i učesnici sajma imali su priliku da uživaju i u celodnevnom kulturno – umetničkom programu najboljih folklornih ansambala, vokala i muzičara u regionu“, zaključuje se u saopštenju Turistička organizacija Gračanice.

Izvor :
Medija centar Čaglavica