Turistička organizacija Gračanice učestvovala na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od 22. do 25. februara, učestvovala je, po jedanaesti put, Turistička organizacija Gračanice koja se prezentovala 23. februara u okviru štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju pod sloganom “DOŽIVI KOSOVO I METOHIJU”.


„Kao i godinama unazad, TO Gračanice je predstavila celokupnu ponudu opštine Gračanice, a akcent je stavljen osim na na najveće atrakcije – manastir Gračanicu i arheološko nalazište Ulpijana, i na tradicionalne manifestacije, lokalnu gastronomiju i lokalne proizvođače. Predstavljanje je obeležilo veliki broj razgovora sa predstavnicima turoperatera, medija i zainteresovanih posetilaca. Ove godine očekuje se povećanje broja turista koji će posetiti manastir Gračanicu i arheološki park Ulpijanu, kao i manifestacije koje se održavaju na teritoriji opštine“, navodi se u saopštenju TOG-a.


Turistička ponuda se prezentovala tokom celog dana.


„Za potrebe promocije, TO Gračanice je pripremila i podelila više stotina flajera (turistička mapa Gračanice; kalendar manifestacija opštine Gračanica 2023; flajere lokalnih ugostiteljskih objekata – hotela, motela i restorana) i nekoliko stotina brošura turističkog vodiča Gračanice“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
Medija centar Čaglavica