Trajković: Učešće Srpske liste na očekivanim izborima na severu „priznavanje greške“

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma i član predsedništva Srpskog nacionalnog veća Momčilo Trajković rekao je u emisiji Slobodno srpski da će “učešće Srpske liste na očekivanim vanrednim lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova biti  priznavanje greške”, samo što tu, kako je naveo,  neće niko da se pozove na odgovornost.

„To neće biti demokratski izbori, kao što ni do sada nisu bili. Oni će kolektivno ići, uceniti ljude zbog egzistencije i narod će ići da glasa one koji su ih upropastili, umesto da ih kazne, oni će biti nagrađeni, što je paradoks. Ja ne znam da li se to ikada desilo, da oni koji su upropastili čitavu situaciju, sada idu na novu pobedu, odnosno slave poraz sopstvenog naroda“, rekao je Trajković.

Komentarišući izjave čelnika Srpske napredne stranke da beogradski izbori nisu samo pitanje komunalne problematike i komunalne infrastrukture, već da je to pitanje odbrane Srbije i Kosova, Trajković je rekao da je Vučićeva politika doživela poraz.

„Suverenitet nad Kosovom završen je u „kontejnerima“ na rubovima administrativnih linija. A Kosovo je vrlo važan faktor, instrument preko kojeg je Vučićeva vlast osvajala ovde vlast, manipulisala narodom, ne samo ovde, nego i u centralnoj Srbiji, i to je uvek u mnogome doprinelo da ta njegova pobeda bude onakva kakva jeste. E sad, kriza vlasti u Beogradu, mogućnost da izgube, lokalne teme su potrošene, one su očigledne, i ajde da ubacimo u igru nacionalnu politiku, Kosovo. Sramno je to da se danas u Beogradu, u borbi za vlast, pominje Kosovo“, kaže Trajković.

Na pitanje da li se danas Beograd brani u Zvečanu ili Banjskoj, na primer, kao što su radikali govorili devedesetih godina da se glavni grad Srbije brani u Kninu, Trajković je rekao da se Beograd brani u Beogradu.

“Beograd se brani u Beogradu, ali uz upotrebu starih instrumenata, na primer kosovske krize, pa i naroda koji je došao iz Krajine i iz svih, da kažem, srpskih zemalja. U toj nesrećnoj Srbijici, došle su sve srpske nesreće, one su skoncentrisane u Beogradu, i danas se ti nesrećni Srbi, koji su došli iz svih srpskih zemalja, u stvari, zloupotrebljavaju. Oni se sad premeštaju u Beograd, da menjaju prebivališta, da bi bili jak mehanizam i mogućnost da se osvoji vlast”, rekao je Momčilo Trajković gostujući u emisiji Slobodno srpski.

Izvor :
Medija centar Čaglavica