Trajković o tome kako je Beograd pustio Srbe sa Kosova niz vodu: Vučić se sakrio kao kukavica i ćuti dok u Gračanici traje albanizacija srpskih teritorija

Svega nekoliko dana ostalo je do isteka roka za preregistraciju vozila sa srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na RKS tablice. Na ovakav potez od 1. novembra se odlučilo više od 2.750 vlasnika automobila. Početak decembra je kraj preregistarcije i zbog ovoga se građani sa severa osećaju izdanim. Iz vlasti im se ne obraća niko, a to ćutanje vide kao pristanak Beograda na uslove Prištine.

O ovoj temi u jutarnjem programu „Probudi se“ razgovarali smo sa Momčilom Trajkovićem iz Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije. On se osvrnuo na to da mnogi kritikuju Beograd zbog svega što se dešava sa tablicama i kažu da svi ćute, a narod ispašta i da li je to većinski stav Srba koji žive na Kosovu i Metohiji.

– To je većinski stav Srba sa Kosova i Metohije, jer su tablica zparavo bile platforma Vučićeva za manipulaciju kosovskometohijskim Srbima. Čitavo vreme Srpska lista i Vučić su govorili kako nema predaje i da to KM ostaje, a onda kada se to desilo pustili su narod niz vodu da se snalazi kako zna i ume. Sećate se da negde početkom marta meseca da je bilo dosta kritike iz Beograda, pre svega gospodina Petkovića na račun onih koji su krenuli tada da promene tablice. Neki automobili su tada i zapaljeni zato što su promenili tablice. Danas, dešava se to što se dešava, narod je ponižen i čeka u redovima niotkud nikakvog znaka kako da se ponaša i onda je narod odlučio sam rešio da se spasava i polako ali sigurno pristaje na kosovsku vlast i tu torturu koju Kurti sprovodi i tablicama do kraja hoće da pokaže da od Srbije ni sa severu Kosova nema ama baš ništa – smatra Trajković.

Član Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije ističe da se Vučić sakrio i kao kukavica ćuti.

– Ljudi se žale, narod je prevaren, vide da je problem u Beogradu. Na Kosovu i Metohiji nikada nije bila u pitanju Srpska lista već lično Vučić. Postoji veliki otpor i razočaranje, neće izbori na Kosovu i Metohiji biti podržani kao ranije – kaže Trajković i dodaje da je narod zastrašen i ne vidi perspektivu kao i da u Gračanici traje albanizacija srpskih teritorija.

Izvor :
Tv Nova.rs