TOG: Raspisan konkurs za izbor najuspešnijih žena u Gračanici

U susret međunarodnom danu žena, raspisan je konkurs za nagradu „Ruža trijumfa 2024“, koja će biti dodeljena najuspešnijim ženama u Gračanici. Prijave traju do 5. marta.

Kako navode u Turističkoj organizaciji Gračanica, broj kandidatinja je neograničen.

Mogu da konkurišu stanovnice Gračanice, bez obzira na oblast kojom se profesionalno bave. To može biti oblast politike, preduzetništva, prava, socijalne i zdravstvene zaštite, javnog informisanja, informaciono-komunikacione tehnologije i informacionog društva, kulture nauka i tehnološkog razvoja, sporta, obrazovanja i vaspitanja, civilnog društva, bezbednosti, ili drugo.

Prijave na konkurs:

 Radnu biografiju, motivaciono pismo i profesionalnu (anfas) fotografiju potrebno je poslati sa naslovom „Ruža trijumfa 2024“ na imejl konkurs.tog@gmail.com

Konkurs ima za cilj veću vidljivost učešća žena u pomenutim oblastima rada, promenu medijske slike o uspešnosti žena u našem društvu, ohrabrivanju žena za ravnomerno učešće i uravnoteženu zastupljenost u svim oblastima društvenog života, ističu iz TO Gračanica.

Dodeljivanje nagrade „Ruža trijumfa 2024“

Nagrada „Ruža trijumfa 2024“ biće dodeljena 9. marta od 18 časova u galeriji Doma kulture u Gračanici.

Predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, dodeljivaće priznanja najistaknutijim kandidatkinjama, u vidu statua i plaketa, sa ciljem da oda priznanje najuspešnijim ženama društva, za „njihov rad, doprinos i stvaralaštvo, kao i promovisanje njihovog uspeha“.

„Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za žene koje se uspešno nose sa izazovima, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju i kao motivacija za dodatne uspehe.“

Kako navode, finalnu odluku i izboru najboljih, odlučivaće stručni žiri sastavljen od članica Turističke organizacije Gračanice, kao i žena na rukovodećim mestima u institucijama relevantnim za razvoj ženskog preduzetništva.

Konkurs organizuje Turistička organizacija Gračanica na inicijativu predsednice opštine, Ljiljane Šubarić.

Izvor :
Kossev