TOG na 4. Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice po drugi put je učestvovala na Sajmu zavičaja u Novom Sadu.

Na poziv predsednika zavičajnog udruženja sa Kosova i Metohije “Vidovdan” prof. dr Zdenka Tomića i sekretara udruženja Ivice Lukića, Turistička organizacija Gračanice se u proteklog vikenda, predstavila na njihovom štandu.

Turistička organizacija Gračanica je zavičaj, srpske običaje, tradiciju, kulturu, proizvode karakteristične za naše podneblje i svoju turističku ponudu predstavila putem promotivnog materijala, izlaganjem suvenira lokalnih proizvođača sa teritorije opštine Gračanica, kao i lokalne hrane, koju je za sve prisutne posetioce pripremila predsednica udruženja „Tradicija kroz vekove“, Danijela Simonović, što je doprinelo da štand TOG – a bude veoma posećen i zapažen na sajmu zavičaja.

Između ostalih, štand zavičajnog udruženja sa Kosova i Metohije “Vidovdan” i TOG – a posetio je gradonačelnik grada Novog Sada, gospodin Milan Đurić i glavni organizator sajma direktor fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, gospodin Aleksandar Đedovac, gde su o turističkim sadržajima razgovarali sa direktorkom TOG – a, Sandrom Đokić.

Sajam je predstavljao dobru priliku da se na jednom mestu okupe ideje stvaralaštva i predstave potencijali srpskog naroda, priliku za susrete predstavnika organizatora, institucija i udruženja i podstiče važne aktivnosti usmerene ka očuvanju i negovanju kulturne baštine srpskog naroda.

Izlagači i učesnici sajma imali su priliku da uživaju i u celodnevnom kulturno – umetničkom programu najboljih folklornih ansambala, vokala i muzičara u regionu.

Izvor :
TOG