TOG: Foto konkurs „Najlepša fotografija opštine Gračanice“

Turistička organizacija Gračanice organizuje drugi nagradni foto konkurs pod nazivom ,,Najlepša fotografija opštine Gračanice“.

“Teme fotografija su kulturno-istorijski spomenici, prirodne lepote, verski objekti, lokaliteti, običaji, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost naše opštine”, navodi se u saopštenju.

Učešće na foto konursu je besplatno i dobrovoljno, a učesnici foto konkursa moraju da ispune sledeće uslove:

“Fotografije moraju biti napravljene isključivo na teritoriji opštine Gračanice, učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografije koje prijavljuje i nije dozvoljeno dodavanje logotipa, vodenog žiga i sličnih oznaka na fotografijama, fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom, autori mogu da konkurišu slanjem do dve crno-bele ili kolor fotografija u digitalnom obliku”, navodi se u saopštenju.

Kontakt podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona), kao i fotografije treba dostaviti elektronskim putem na adresu: konkurs.tog@gmail.com, a krajnji rok za dostavu fotografija je 20. oktobar 2022. godine, dok fotografije poslate posle roka neće biti razmatrane.

Fotografije dostavljene tokom javnog poziva biće u konkurenciji za izbor „Najlepše fotografije opštine Gračanice u 2022. godini“.

“Na kraju konkursa, stručna komisija i glasovi sa drštvenih mreža će odlučiti za najlepše tri fotografije, koje će osvojiti nagrade”, navodi se dalje u saopštenju.

Cilj foto konkursa je da promoviše kulturno i turističko blago opštine Gračanice.

“Zato pozivamo sve ljubitelje fotografije da kroz svoje objektive zabeleže omiljena mesta, manifestacije, kulturno-istorijske spomenike, pejzaže i lokalitete u Gračanici, a mi ćemo se potruditi da najlepše fotografije dopru do što većeg broja ljudi, i da zajedno na najlepši način predstavimo sva bogatstva koja posedujemo”, dodaje se u saopštenju.

Radovi dostavljeni organizatoru radi učešća na konkursu se ne vraćaju, autori ustupaju svoje fotografije na korištenje Turističkoj organizaciji Gračanice i odriču se prava na bilo kakvu finansijsku ili drugu naknadu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica