Todić i Simić najavljuju tužbu protiv kosovskog ministra i novinara

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i nekadašnji poslanik Srpske liste Slavko Simić najavili su tužbu protiv kosovskog ministra lokalne samouprave Eljberta Krasnićija i novinara Pljeurata Saljihua zbog, kako ističu, lažnih optužbi.

Kako je saopšteno, Todić i Simić su sa svojim advokatom Nebojšom Vlajićem sastavili zajedničku tužbu protiv Saljihua koji ih je na svom Fejsbuk profilu i u pojedinim prištinskim medijima doveo u vezu sa napadom na novinare u Leposaviću 16. juna.

Istom tužbom će biti obuhvaćen i ministar lokalne samouprave u Vladi Kosova Eljbert Кrasnići zbog optužbi na društvenim mrežama i medijima označivši ih da su “organizovali kriminalne bande”.

“Reč je o apsolutnim lažima koje predstavljaju direktnu i nedopustivu pretnju i crtanje mete na čelo kako Todiću i Simiću, tako i svim građanima Leposavića koji se tri nedelje okupljaju da mirno brane svoja osnovna ljudska prava. Jedini cilj ovakvih pretnji jeste da se Todić i Simić, kao i srpski narod u Leposaviću i širom severa zastraše kako bi odustali od borbe za svoje legitimne interese i suprotstave se “Кurtijevom teroru, što se nikada neće dogoditi”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići je naveo da su dvojica čelnika Srpske liste „organizovali kiminalne bande“ nakon što je 16. juna došlo do incidenta tokom njegovog boravka u opštini. Tada je bačena šok-bomba u neposrednoj blizini novinara koji izveštavaju na albanskom jeziku, nakon čega su novinari i fizički napadnuti. Istoga dana farbom je gađan automobil Krasnićija.

Advokat Todića i Simića će tužbu podneti sutra.

Izvor :
Kim