TO Gračanice učestvovala na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održao u Beogradu od 23. do 26. februara, učestvovala je, po deseti put, Turistička organizacija Gračanice koja se prezentovala 24. februara u okviru štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju pod sloganom “DOŽIVI KOSOVO I METOHIJU”.

„Kao i godinama unazad, TO Gračanice je predstavila celokupnu ponudu opštine Gračanice, a akcent je stavljen osim na najveće atrakcije – manastir Gračanicu i arheološko nalazište Ulpijana, i na tradicionalne manifestacije, lokalnu gastronomiju i lokalne proizvođače“, navodi se u saopštenju.

Predstavljanje je obeležilo veliki broj razgovora sa predstavnicima turoperatera, medija i zainteresovanih posetilaca.

„Ove godine očekuje se povećanje broja turista koji će posetiti manastir Gračanicu i arheološki park Ulpijanu, kao i manifestacije koje se održavaju na teritoriji opštine“, navodi se u saopštenju.

Turistička ponuda se prezentovala tokom celog dana.  Za potrebe promocije, TO Gračanice je pripremila i podelila više stotina flajera (turistička mapa Gračanice; kalendar manifestacija opštine Gračanica 2023; flajere lokalnih ugostiteljskih objekata – hotela, motela i restorana) i nekoliko stotina brošura turističkog vodiča Gračanice.

Izvor :
TOG