TO Gračanica: Nagradni foto konkurs “Najlepša fotografija Gračanice 2021“ do 20. oktobra

Turistička organizacija Gračanice organizuje nagradni foto konkurs pod nazivom ,,Najlepša fotografija opštine Gračanice 2021“. Konkurs je otvoren do 20. oktobra. 2021. godine.

Iz Turističke organizacije Gračanice navode da je cilj foto konkursa je da promoviše kulturno i turističko blago opštine Gračanice.

„Pozivamo sve ljubitelje fotografije da kroz svoje objektive zabeleže omiljena mesta, pejzaže i lokalitete u Gračanici, a mi ćemo se potruditi da najlepše fotografije dopru do što većeg broja ljudi, i da zajedno na najlepši način predstavimo sva bogatstva koja posedujemo“, navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju iz TO Gračanice teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Gračanice, zatim kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, lokaliteti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost naše opštine.

Uslovi učešća:

• Na konkursu mogu da učestvuju fizička lica starija od 15 godina (bez ograničenja u pogledu zanimanja, mesta stanovanja, državljanstva, profesionalnog ili amaterskog bavljenja fotografskom umetnošću i sl.),

• Fotografije moraju biti napravljene isključivo na teritoriji opštine Gračanice,

• Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografije koje prijavljuje i nije dozvoljeno dodavanje logotipa, vodenog žiga i sličnih oznaka na fotografijama,

• Fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom,

• Fotografije za pregled ne smeju biti veće od jednog gigabajta,

• Autori mogu da konkurišu slanjem do pet crno-belih ili kolor fotografija u digitalnom obliku.

• Učešće na foto konursu je besplatno i dobrovoljno.

Radovi dostavljeni organizatoru radi učešća na konkursu se ne vraćaju, autori ustupaju svoje fotografije na korišćenje Turističkoj organizaciji Gračanice i odriču se prava na bilo kakvu finansijsku ili drugu naknadu.

Kontakt podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona), kao i fotografije sa podatkom o veličini originalnog fajla treba dostaviti elektronskim putem na adresu: konkurs.tog@gmail.com.

Za dodatne informacije kandidati mogu pozvati na broj telefona: 038/748-267 ili se mogu obratiti lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara (Tržni centar – III sprat), svakog dana od 9 do 16 časova.

Fotografije poslate posle roka neće biti razmatrane.

Fotografije dostavljene tokom javnog poziva biće u konkurenciji za izbor najlepše fotografiji opštine Gračanice u 2021. godini.

Stručna komisija će najlepše tri fotografije nagraditi, a dvadeset reprezentativnih fotografija biće objavljeno u ovogodišnjim publikacijama TO Gračanice.

Ovu aktivnost TO Gračanica  realizuje u sklopu projekta “Promocija i održivi razvoj turizma u opštini Gračanica 2021” koju finansira opština Gračanica.