Sveštenik Krstić nema dokaze da je neko u opštini Gračanica uzeo novac da omogući ilegalnu gradnju, ali je i dalje zabrinut zbog nastavka gradnje

Deset dana nakon objavljivanja vesti o izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve i groblja u Lapljem Selu, paroh lapljeselski jerej Bojan Krstić izvinjava se Opštini Gračanica zbog, „nesmotrenih reči izgovorenih u afektu“. Otac Bojan se izvinjava Opštini Gračanica zbog optužbi koje je izneo u izjavi Radiju Kim.

Naime u tekstu objavljenom na našem sajtu 6. novembra, otac Bojan je govoreći o izgradnji nelegalnog objekta u blizini samog groblja i crkve u Lapljem Selu kazao i da je više puta o tome obavestio gradonačelnicu, Opštinu Gračanica i njihovo odeljenje za inspekciju ali da to nije urodilo plodom.

On je tada postavio pitanje “ko je dozvolio gradnju”, te izrazio sumnju da je neko od inspektora možda “uzeo novce”.

U pismu Radiju Kim sada kaže da želi da pojasni svoj stav i izvini se opštini “zbog nesmotrenih reči izgovorenih u afektu”.

“Кada sam razgovarao sa novinarom o ovome pitanju bio sam jako uznemiren zbog ove nezakonite gradnje, jer kao nadležni paroh osećam veliku odgovornost za našu parohiju crkvu i groblje. Nisam tada razumeo ni očekivao da će se taj razgovor preneti kao moja javna izjava”, kaže otac Bojan.

Sveštenik je inače bio obavešten od strane novinarke Radija Kim zbog čega je pozvan i od njega je zatražena izjava o problemu gradnje objekta pored samih spomenika. Otac Bojan je insistirao u razgovoru da se o problemu ilegalne gradnje obavesti javnost a novinarki naglasio da se slobodno pozove na njega, o čemu svedoči i snimljeni audio zapis koji poseduje naša redakcija.

“U mojoj uznemirenosti zbog ove situacije izneo sam ničim utemeljene optužbe da je navodno neko u opštini Gračanica “uzeo novac” da bi se nezakonito izgradio objekat na toj parceli. Ovo sam rekao u afektu, iako ne posedujem nikakve konkretne dokaze ili potvrde za takvu tvrdnju”, navodi otac Bojan.

“Iskreno mi je žao ako sam time povredio bilo koga u opštini Gračanica. Zato koristim svoje pravo da svoje nesmotrene reči kojim optužujem opštinu povučem, ostajući samo pri tvrdnji da sam duboko zabrinut zbog nastavka nezakonite gradnje”, ističe otac Bojan.

Nada se, ipak da će opština Gračanica učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči dalja gradnja ovog objekta bez dozvole i da će se on što pre ukloniti sa te lokacije, gde neposredno ugrožava crkvu Svete Petke i groblje.

Izvor :
KIM