Svećlja: Uhapšen direktor Uprave u Leposaviću

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja napisao je na svom Fejsbuk profilu da je direktora uprave u opštini Leposavić Nikolu Radomirovića, uhapsila srpska policija i uputila u stanicu u Raškoj.

Nikola je dodaje Svećlja sin zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovovića, te dalje navodi da su „on i njegova verenica uhapšeni samo iz razloga što je Nikola deo institucija Republike Kosovo i što su zajedno sa ocem kontinuirano odolevali pritiscima Beograda i njihovih bandi“.

„Ovo nepravedno hapšenje je takođe dokaz destruktivnog i destabilizirajućeg pristupa srpske vlade i osvete nakon jučerašnjeg uspeha Kosova i njihovog neuspeha da zaustave odluku da Kosovo bude domaćin Mediteranskih igara 2030. godine. Tražimo od Beograda da hitno oslobodi direktora Radomirovića i njegovu verenicu i da zaustavi pritiske i nezakonite radnje protiv građana Kosova, posebno onih srpske nacionalnosti koji su lojalni svojoj državi, Republici Kosovo, i u službi svih njenih građana“, napisao je Svećlja.

Izvor :
Medija centar Čaglavica