Svećlja: U Zvečanu otkrivena velika količina oružja

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja saopštio je da je tokom pretresa jedne kuće u Zvečanu kosovska policija otkrila veliku količinu oružja, uključujući automatsko oružje, municiju, ručne bombe i eksploziv.

„Već dve decenije sever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gde su se sklonile zločinačke organizacije koje finansira Beograd“, naveo je Svećlja na Fejsbuku.

„Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na severu, koji su, suočeni sa moći kriminalaca, živeli pod stalnim ucenama i pritiscima“, dodao je.

Naveo je da su kao vlada u poslednje dve godine otkrili i blokirali ilegalne rute šverca.

„Kosovska policija je danas zajedno sa obaveštajnim službama, nakon identifikacije, izvršila upad u bazu naoružanja na severu Kosova, tačnije u Zvečanu. Ova kuća je korišćena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, municiju, ručne bombe i eksploziv“, napisao je on uz fotografije zaplenjenog oružja.

Svećlja je dodao da su pored pripadnika bezbednosnih institucija na licu mesta bili i predstavnici KFOR-a.

„Sever se korak po korak kreće ka normalnosti. Zakon i red neće biti nauršeni ni u jednom kutku Republike“, zaključio je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Izvor :
Kim