Svećlja: U sukobima u Banjskoj učestvovao i jedan od najbližih saradnika Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja saopštio je putem svog Fejsbuk profila danas da se „dve nedelje posle terorističkog napada u Banjskoj nastavlja sa rasvetljavanjem činjenica koje dokazuju direktnu povezanost Srbije u organizaciji i realizaciji ovog napada“.

Svećlja navodi „da su policijske jedinice na mestu napada pronašle lični dokument i automobil Milorada Jevtića, koji dokazuje da je bio u jedinici koja je napala Kosovsku policiju“, te dodaje da je „Milorad Jevtić poznat kao jedan od najbližih saradnika Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Od poslednjih 5 poseta Vučićevog sina Kosovu, 4 puta su bili zajedno u istom autu. Milorad Jevtić je takođe identifikovan kao jedan od napadača na vojnike KFOR-a 29. maja u Zvečanu“, naveo je Svećlja i dodao:
„Bezbednosnim agencijama i istragama ostaje da utvrde da li je u planiranje i organizaciju terorističkog napada u Banjskoj i Zvečanima, pored Vučića i visokih državnih struktura Srbije, učestvovao i njegov sin“, zaključuje se u saopštenju ministra unutrašnjih poslova Kosova na fejsbuku.

Izvor :
Medija centar Čaglavica