Svećlja o prostorijama koje su Srbi u Prištini koristili kao ambulantu: Rizik po bezbednost Kosova; Tužilaštvo: Sumnja da se odvijaju nelegalne medicinske usluge.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja je povodom akcije policije u prostorije objekta koje su korišćenje kao “ambulanta”, odnosno prostorija u kojoj su preostali Srbi u Prištini dolazili na preglede, a koja je inače u vlasništvu NVO “Centar za mir i toleraciju” naveo da je akcija za cilj imala proveru rada NVO „Centar za mir i toleranciju“, koja se nalazi u ovoj zgradi zbog sumnje da nije poštovala važeće zakone o radu NVO.

„Jutros smo dobili informaciju o sumnjivoj aktivnosti jedne nevladine organizacije koja se nalazi u aneksu Policijske stanice Centar u Prištini. Odeljenje za nevladine organizacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrdilo je da predmetna organizacija „Centar za mir i toleranciju Priština“ nije poštovala važeće zakone o radu NVO. Nakon racija se pokazalo da taj prostor uopšte nije korišćen za prirodu ove NVO“, naveo je u saoštenju Svećlja.

Ocenio je i da ista predstavlja „rizik po bezbednost Kosova“.

Poručio je da je „Kosovo unitarna država“ sa pravima i uslugama za sve građane, bez razlike, kao i da je prošlo vreme kada se tolerisalo bezakonje.

U međuvremenu se sinoć oglasilo tužilaštvo u Prištini sa navodima o sumnji da e u objaktu odvija pružanje „nelegalnih medicinskih usluga“.

„Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da se pod rukovodstvom tužioca i u koordinaciji sa Kosovskom policijom i Upravom za regionalne istrage u Prištini, vrši pretres objekta u centru Prištine, zbog sumnje da se tu pružaju nelegalne medicinske usluge“, navodi se u saopštenju koje je prenela Koha.

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije izvršili su juče u popodnevnim satima pretres objekta u centru Prištine prilikom čega su policijski službenici izveli grupu lekara i medicinskog osoblja zdravstvenog sistema Vlade Srbije, koji pružaju zdravstvenu negu preostalim Srbima u tom gradu iz te prostorije u prostoriju policije, koja je inače nalazi u istoj zgradi. Oni su u stanici policije bili do 23.30, nakon čega su pušteni.

Izvor :
Medija centar Čaglavica