Svečani doček svetske šampionke Nade Petronić

Svečani doček Nade Petronić, koja je svojim sugrađanima, ali i reprezentaciji Srbije donela zlatnu medalju sa Svetskog juniorskog prvenstva u Italiji u kik-boksu, organizovan je danas u Mitrovačkom dvoru.

Nada Petronić, učenica Medicinske škole sa domom učenika, aktuelni je prvak Balkana, Evrope, evropskih kupova, centralne Srbije, a sada se može pohvaliti i svetskim zlatom.

Svetska juniorska šampionka i član kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” biranim rečima obratila se okupljenima i zahvalila na podršci koju je dobila, poručivši vršnjacima da veruju u sebe.

“Pratite svoje snove i verujte u sebe. Ja sam verovala u sebe i ostvarila sam svoj san. Sa velikom željom i verom u Boga, uspećete u svemu i ostvarićete vaše snove”, poručila je ova sedamnaestogodišnjakinja.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, naveo je da je Nada ponos i budućnost Kosovske Mitrovice, ali i čitave Srbije.

“Nada je pokazala da upravo znanjem, sportom i igrom možemo da pobeđujemo. Ona nam je pokazala ključ na koji način to može da se ostvari”, istakao je Spirić.

Mladim sportistima i trenerima poručuje da treba se zalažu za prave vrednosti, kao što to čini Nada, zajedno sa svojim klubom.

“Naš zadatak je pobeda, a pobeda ste vi, draga deco. Ponosni ste što u Kosovskoj Mitrovici odrastate i sa Nadom i sa ostalim imenima kao što je Natalija Savić Čupka”, poručio je Spirić.

Prošle godine Nada je proglašena za najmlađeg sportistu grada, podsetio je direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Petar Trajković, i dodao da ova mlada sportistkinja permanentno nastavlja svoj uspon.

“Uspeh ne dolazi preko noći, radi se godinama naporno i u velikoj meri teško. To Nada najbolje zna, ali za ovakve trenutke svi mi živimo i ponosni smo, ne samo kao grad Kosovska Mitrovica, nego i kao država”, kazao je Trajković.

Ponosan na Nadu danas je i njen trener, Milun Milenković, koji je sa njom vredno i marljivo radio. Najavio je da će se u narednom periodu posvetiti pripremama za olimpijsko takmičenje u ovom sportu.

“Trudićemo se, treniraćemo. Pošto je kik-boks sada olimpijski sport, nadamo se da će nekad, ako Bog da, postati i olimpijski prvak. Naš klub je do sada osvojio razne uspehe i priznanja. Naše najveće odličje i ponos našeg kluba, sada jeste Nada pre svega”, poručio je Milenković.

Nada Petronić osvojila je zlatnu medalju u kik-koksu, na Svetskom prvenstvu u Italiji u kategoriji iznad 70kg u disciplini low kick, savladavši protivnicu iz Bugarske.

Izvor :
Radio Kontakt Plus