Sve spremno za sutrašnje obeležavanje Dana opštine, rad sa strankama do 11 časova

Svetom liturgijom, litijama i svečanom akademijom, sutra, 21. septembra obeležiće se Dan opštine Gračanica, praznik Mala Gospojina.

Obeležavanje Dana opštine Gračanica počeće u 8 sati liturgijom u manastiru Gračanica, a nakon toga u 10 časova krenuće litija. Litija će se od manastirske porte kretati ulicama Gračanice sve do zgrade Opštine Gračanica.

Sečenje slavskog kolača, koje se do sada obavljalo u manastiru Gračanica, ove godine će se obaviti upravo ispred opštinske zgrade u 11 časova.

Nakon rezanja slavskog kolača, prisutne građane pozdraviće predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, a potom će se održati prigodan kulturno-umetnički program, u kojem će učestvovati KUD „Slavuj“ iz Badovca i KUD „Branko Medenica“ iz Ugljara.

Obeležavanje Dana opštine biće nastavljeno u popodnevnim časovima u Domu kulture u Gračanici, gde će se u 18 časova održati Svečana akademija, na kojoj će se, između ostalog, dodeliti opštinske zahvalnice.

Ovogodišnje obeležavanje „Dana opštine Gračanica“ počelo je 1. septembra, a u protekle tri nedelje tim povodom organizovane su brojne kulture, umetničke, sportske i edukativne manifestacije.

Zbog sutrašnjeg obeležavanja Dana opštine Gračanica opštinska administracija radiće skraćeno, te će se sa strankama raditi do 11 časova.

Izvor :
Opština Gračanica