Svadba organizovana nakon 15 godina vratila radost u Koš

Želja za rodnim krajem navela je Lazara Popovića koji živi u Americi da napravi svadbu u svom zavičaju. Zajedno sa svojom izabranicom Suzanom iz Novog Pazara, dočekao je svatove u povratničkom selu Koš u opštini Istok.

“Bez obzira što živim, eto, tamo negde daleko, ovo je najveća čast da napravim svadbu ovde za sve prisutne kumove, prijatelje i sve ostale komšije. Eto da se lepo proveselimo, pošto prošlo je do sada skoro 15 godina kako se nije nijedna svadba desila u ovom selu”, kaže Lazar.

Lazar je porastao u svom selu, ali već 15 godina živi u Čikagu. Najzapaženiji gosti na svadbi bili su njegovi prijatelji iz Amerike.

“Prelepo je. Hvala vam što ste nas dočekali, mene, moju suprugu, moja porodicu, mog sina. Svi se osećamo kao da smo u Meksiku. Osećam se kao kod kuće. Hvala vam”, kaže Džonatan Hernandez.

“Veoma sam srećan što sam ovde. Bilo je sjajno. Bilo je prelepo. Bili su veoma ljubazni prema nama. Oni su se prema nama ophodili sa poštovanjem. Bilo je sjajno. Doveo sam svoju porodicu sa sobom. Bilo je sjajno. Volim što sam ovde. Sviđa mi se”, kaže Cezar Hernandez.

Najsrećniji na svadbi naravno bio je mladoženjin otac Radovan Popović, jedan od prvih povratnika u selu.

“Nama je puno srce i drago mi je zato što smo posle toliko godina napravili svadbicu, da se koliko toliko vratimo nekim našim starim srpskim običajima. Deca su po belom svetu, ali njima je bila velika želja da se desi u baš u ispred svoje kuće”, kaže Radovan Popović, mladoženjin otac.

Selo Koš u kome danas živi oko 15 stanovnika, nalazi se nedaleko od najvećeg povratnčkog sela Osojane, u opštini Istok. Kako su ovakve svadbe retkost u povratničkim selima, nema sumnje da je Lazar, svojoj rodbini i prijateljima priredio jedan potpuno drugačiji dan.

https://www.youtube.com/watch?v=0w9qUBuXrLg
Izvor :
RADIO GORAŽDEVAC