Sutra počinje prijava za dodatnih 20 evra pomoći

Sutra, 15. novembra, počinje prijava za 20 evra dodatne novčane pomoći. Prijavljivanje se vrši na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije. 

Građani koji su se maja prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena decembra.

Ostali punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra.

Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

Podsećajući da je prošle godine sprovedeno još dva paketa podrške privredi i građanima Srbije, ministar finansija Srbije, Siniša Mali, rekao je da su sva tri paketa vredna ukupno osam milijardi evra.

On je podsetio i da najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbij

Izvor :
Kossev