Sutra konačni rezultati prvog kruga lokalnih izbora

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi je na konferenciji za novinare kazao da je u Centru za prebrojavanje i rezultate (CPR) počelo prebrojavanje uslovnih i glasova osoba sa posebnim potrebama, te da će, ako sve ide po planu, CIK u sredu objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora.

Eljezi je na konferenciji za novinare kazao da je ukupan broj glasačkih listića preostalih za prebrojavanje 15.482, od čega je 12.960 uslovnih i 2.522 listića koje su ispunila lica sa posebnim potrebama.

„Tokom današnjeg dana u CPR-u će biti prebrojani uslovni i glasovi lica sa posebnim potrebama koji su glasali preko mobilnih timova“, rekao je on.

Eljezi je dodao i da će, ako sve ide po planu, CIK u sredu objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora.

„Prebrojavanje ovih glasova otvara put CIK-u da objavi konačne rezultate izbora za gradonačelnika. Naravno, to je vezano sa napredovanjem rada ovde u CPR-u, pa ako sve ide po planu, onda će CIK možda u sredu, 27. oktobra tokom dana objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora za gradonačelnike“, rekao je portparol CIK-a na konferenciji za novinare.

Podsetimo, od 38 kosovskih opština, u njih 17 su izabrani gradonačelnici u prvom krugu. Kanidati iz Samoopredeljenja, koje predvodi kosovski premijer Aljbin Kurti, nisu u prvom krugu osvojili čelne pozicije ni u jednoj opštini.

Izvor :
Kosova Press, RTV KIM