Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?

Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, „mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica“. Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.

Aleksandar Arsenijević je za RTV Kim naveo da se on i Vasiljević privedeni po prijavi predsednika Opštine Štrpce Dalibora Jevića, jer se kako navode, on njihovom posetom osetio ugroženim.

„Stvarno ne razumem zašto jedan gradonačelnik može da se oseća ugroženo od svojih građana jer u mom prisustvu je bio i Danijel Vasiljević. Ne razumem način ophođenja prema opozicionim subejktima, političkim, kao što je prema nama. Da na jedan poziv pozove policijsku stanicu i da nas na taj jedan poziv oni privedu. U stanici smo zahtevali, kako bi smo utvrdio poziv u vremenskom periodu od 12:30 do 13:30 snime razgovori sa dispiračom i da se uvrste u slučaj, kako bismo utvrdili da policijska stanica nije pala pod privatni uticaj gradonačelnika Jevtića. Ispitivani smo oko celog slučaja, kada smo došli, ušli i izašli, šta smo tamo radili i razlog posete. Oni su pogledali naše snimke“, kazao je on.

Arsenijević je dodao da su pitanja koja su nameravali da postave bila u vezi sa aktuelnim dešavanjima oko Ski centra Brezovica, odnosno nedavno izvršene fiskalizacije ovog preduzeća i njegovog prelaska u finansijski i pravni sistem Kosova.

„Pitanja su bila vezana za Ski centar. Međutim, on nas je prijavio iako smo uredno ušli, portir nas je pustio. Prijavljeni smo za nasilan ulazak u kancelariju. Imamo sve dokumentovano, snimljeno, da nismo ulazili ni u kakve kancelarije, da nismo nasilno ušli“, zaključio je Arsenijević.

Iz Opštine Štrpce su za RTV Kim potvrdili privođenje Arsenijevića i Vasiljevića. Kako nam je saopšteno, policiju su pozvali portir i sekretarica pošto dvojici predstavnika pomenutih građanskih inicijativa nije bilo odobreno da uđu u zgradu. Takođe je navedeno da su se Arsenijević i Vasiljević snimali telefonom ispred kabineta predsednika opštine.

Kako nezvanično saznajemo, problematično je bilo prisustvo Vasiljevića ispred kabineta predsednika opštine s obzirom da se protiv njega vodi krivični postupak zbog vređanja porodice Dalibora Jevtića na društvenim mrežama.

RTV Kim pokušala je da od portparola kosovske policije Bakija Keljanija sazna više detalja o ovom slučaju, međutim do objavljivanja ove vesti on nije odgovarao na naše pozive.

Podsetimo da je Ski Centar Brezovica nedavno prešao pod ingerenciju kosovskih institucija, što je potvrdio i premijer Kosova Aljbin Kurti. Međutim, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je juče za TV Tanjug izjavio da taj ski centar „nije predat Kosovu“, kao i da će Srbija „nastaviti da se bori za Brezovicu i pomaže upravu i radnike“.

Izvor :
RTV KIM