Stoltenberg: U stalnom sam kontaktu sa Vučićem, spreman sam za sastanak

BERLIN, GERMANY - DECEMBER 01: NATO Secretary General Jens Stoltenberg and German Chancellor Olaf Scholz (not pictured) speak to the media during talks at the Chancellery on December 01, 2022 in Berlin, Germany. Issues the two leaders discussed include the ongoing Russian war in Ukraine and the protection of underwater European infrastructure. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Vilnjusu da je u stalnom kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da je spreman da se sastanu, piše Euronews Srbija.

On je to rekao uoči početka samita NATO, na pitanje da li će se sastati sa Vučićem, ali i zašto KFOR dozvoljava prisustvo specijalnih jedinica iz Prištine uprkos protivljenju Srba i šta tu može da se uradi.

„Pratimo situaciju na severu Kosova. Pozivamo obe strane na deeskalaciju i da ne preduzimaju akcije koje bi dovele do pogoršanja situacije“, rekao je Stoltenberg.

Predsednik Srbije je prošle nedelje na konferenciji za medije najavio da će tražiti razgovor sa Stoltenbergom, a posle toga i hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN na kojoj bi bile donete hitne mere da bi se zaštitili život i sloboda građana na severu Kosova.

Izvor :
Euronews Srbija, Kim