Stanovnici Mitrovice: Najbitnije da ostanemo na Kosovu

Stanovnici Mitrovice sa kojima je nakon glasanja u Raški razgovarala novinarka Kim radija kažu da je najbitnije da nakon izbora ostanu da žive na Kosovu.

“Ne znam šta bih vam rekla. Očekujem sve najbolje, naravno, kao i svi. Ostanak na Kosovu i Metohiji, to je najbitnije, zaštita naše dece. Poranila sam, ostavila sam dete bolesno kući da bi došla da glasam”, navela je Bojana Stanković.

“Najbolje da pobedi onaj ko je zaslužio. Svi oni koji nisu zaslužili nemaju šta da očekuju, a ja se nadam da će ovo da uspe. Organizovano je lepo, puno šta smo lepo dobili i nadam se da ćemo u budućnosti da dobijemo. Za narod na Kosovu ovo znači jedno obećanje da ostanemo tamo. To je najbitnije”, rekao je Vlajko Radovanović.

“Poranila sam zbog gužve na putu i zbog dece. Naporno je ovako putovati na glasanje, velika je gužva na putu, zato smo i požurili ovako rano”, rekla je za Kim radio Svetlana Jovanović.

“Poranio sam. Svaki glas vredi, motivisalo me je da dođem to da se čuje naš glas. Kao i svi u svetu od svih izbora, očekujem samo gore”, kazao je momak koji je insistirao na anonimnosti.

“Očekujem da pobedi moj kandidat i da nam bude bolje. Samo malo bolje”, kazala je kratko jedna godpođa u prolazu.

“Da bude malo bolja situacija bar što se tiče nas što smo ostali dole, na Kosovu. Što se tiče supruga zatvorenika, 15. decembtra je bilo godinu dana. Ne mogu da verujem, pisali smo pisma svim ambasadama. Lično sam pisala Lajčaku i Borelju. Lajčak mi je odgovorio, Borelj nije. Baš je teška situacija, četiri-pet meseci ne dobija nikakve tablete. Obilazili su ih iz Ombudsmana i Euleksa, bio mu je psihijatar. Ne daju mu tablete za šećer i cirozu jetre, a on je odbio antidepresiv, rekla je Suzana Trajković, supruga uhapšenog Slađana Trajkovića.

Izvor :
Kim