Srpsko tužilaštvo i dalje vodi istragu o Banjskoj

Više javno tužilaštvo u Beogradu i dalje vodi istragu o oružanom incidentu u selu Banjska na Kosovu gde je ubijeno troje Srba i jedan Albanac, javlja danas Euronews Srbija.

Kako je navedeno u odgovoru na upit Euronews Srbija, tužilaštvo još uvek proverava iskaz osumnjičenog Milana Radoičića koji je početkom oktobra dao iskaz.

On je tada negirao izvršenje krivičnih dela koja su mu stavljena na teret, iako je prethodno preuzeo odgovornost za organizaciju i napad u Banjskoj.

Tužilaštvo je Radoičića pre tri meseca sumnjičilo da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Kako je tada saopšteno Radoičić se tereti i da je nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle u Bosni i Hercegovini. Više javno tužilaštvo, sada, u odgovoru na upit Euronews Srbija navodi i da se u saradnji sa MUP-om i Upravom carina prikupljaju dokazi kako bi se utvrdilo poreklo oružja i kanali kojima je stiglo na Kosovo.

Izvor :
EURONEWS SRBIJA