„Srpski opstanak prerasta u političku partiju Srpska demokratija“

Sinoć je održana osnivačka skupština Srpske demokratije, nove političke partije kosovskih Srba. Partiju predvodi Aleksandar Arsenijević, dosadašnji lider GI Srpski opstanak. „Uz podršku naroda, odlučili smo da zbijemo redove i izborimo se za život dostojan čoveka. Ovo je početak beskompromisne borbe za ljudska, politička, socijalna i ekonomska prava građanki i građana“, saopštila je Srpska demokratija.

Na osnivačkoj skupštini za predsednika političke partije izabran je Aleksandar Arsenijević, članovi predsedništva su Ivan Orlović, Valentina Đerković, Marinko Anđelković i Stefan Valjković.

„U narednim danima očekujemo pozitivan odgovor Centralne izborne komisije i ozvaničenje političke partije Srpska demokratija“, navedeno je.

Obavestili su da ovim činom Građanska inicijativa Srpski opstanak prerasta u političku partiju Srpska demokratija. Samim tim, GI Srpski opstanak prestaje da postoji.

„Pozivamo građanke i građane da nam se pridruže u beskompromisnoj borbi za goli opstanak i boljitak životnih uslova u srpskim sredinama“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
Kim