Srpska lista traži da se pronađu i kazne odgovorni za napad u Livadicama

Na 23 godišnjicu od ubistva 12 Srba u Livadicama kod Podujeva Srpska lista traži da se odgovorni „konačno pronađu i kazne za svoje nedelo“.

U napadu na autobus Niš ekspresa tada je povređeno 43 Srba.

“U ime srpskog naroda na Кosovu i Metohiji tražimo da se odgovorni za zločine nad Srbima najhitnije pronađu i kazne jer je to jedini način da se pošalje poruka da je nasilje neprihvatljivo, da zločini ne zastarevaju, i da se ne bi 25 godina od sukoba i danas nastavio progon i napadi na Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu i njihovu imovinu”.

Srpska lista podseća da je napad izvršen usled eksplozije mine koja je bila podmetnuta ispod mosta na magistralnom putu i aktivirana kada je naišao autobus “Niš ekspresa”. Autobus je bio deo konvoja koji su obezbeđivale međunarodne snage КFOR-a, podsećaju.

“Na ovaj svirep i podmukao način ubijeni su Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Кragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić. Među 12 nevinih Srba i Srpkinja toga dana ubijen je sa svojim roditeljima Snežanom i Nebojšom, i Danilo Cokić, koji je u tom trenutku imao svega dve godine”.

Iz Srpske liste podsećaju da je jedini osumnjičeni za ovaj napad (Fljorim Ejupi) nakon par godina provedenih u pritvoru pušten na slobodu “usled nedostatka dokaza”, te da je ostao nerasvetljen kao i drugi slučajevi ubistava Srba na Kosovu.

Izvor :
Kim