Srpska lista osudila napad na srpskog dečaka u Suvom Dolu

„Napad na dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima “Kurtijevih specijalaca” je nastavak plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije“, saopštila je danas Srpska lista.

Dodaje se da je „nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega nekoliko nedelja, petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti“.

“Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju. Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika”, navedeno je u saopštenju SL.

Srpska lista osudila je napad na Lazara, jer je, kako navode, to napad na svako srpsko dete i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima.

“Ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu”, istaknuto je u saopštenju Srpske liste.

Izvor :
Medija centar Čaglavica