Srpska lista o presudi Todosijeviću: Cilj zastrašivanje srpskog naroda

„Sramna, nelegalna, antisrpska odluka Apelacionog suda kojom se član predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević kažnjava kaznom od godinu dana zatvora zbog javno izrečenog stava, je najbolji dokaz u kakvim neuslovima žive Srbi na Кosovu i Metohiji, koji se graniči sa aparthejdom pod rukovodstvom režima Aljbina Кurtija“, saopštila je Srpska lista povodom potvrđivanja presude Ivanu Todosijeviću.

„Dok međunarodna zajednica ćuti Priština u 21. veku uvodi verbalni delikt, naravno Srbinu, jer je Srbin. Naravno, za hiljade gnusnih uvreda i pretnji koje svakoga dana slušaju Srbi na ovim prostorima, što na ulici, što iz medija i javnih institucija, i od lidera kosovskih institucija koji srpski narod proglašavaju kriminalcima, ubicama, silovateljima, genocidnim ljudima… nema niti sudskih postupaka, niti osuda jer je napad na Srbe očigledno na Кosovu i Metohiji dozvoljen“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Napominju da je advokatski tim koji je zastupao Todosijevića svoj posao uradio profesionalno da dokaže da je sloboda govora i mišljenja zajamčena svima.

„Pa i Srbinu Ivanu Todosijeviću, ali je ovo očigledno politički proces u kome pravo i pravda nemaju šansu da pobede. Sama činjenica da je presuda objavljena u medijima, a nije dostavljena advokatima niti gospodinu Todosijeviću, govori da je ovo presuda koja za cilj ima zastrašivanje srpskog naroda i slanje poruke svima da ćute i trpe“, ističe se.

Dodaju da od međunarodne zajednice, pre svega Evropske unije, ambasada zemalja Кvinte, OEBS, Euleksa i UNMIК-a zahtevaju da najhitnije reaguju i ukažu na kršenje prava srpskog naroda i Ivana Todosijevića.

„Njihova je dužnost da se staraju o poštovanju ljudskih prava svih građana, pa i o poštovanju vladavine prava, te je i njihova odgovornost još veća da reaguju i zaustave ovaj politički motivisan linč kojim je naš prijatelj i kolega, Ivan Todosijević izložen“, zaključuju iz ove partije.

Izvor :
Kim