Srpska lista: Mesecima insistiramo da se specijalci povuku sa severa, ranjavanje Delevića prelilo čašu

Srpska lista saopštila je da je rafalna paljba specijalaca Aljbina Kurtija na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen Miljan Delević kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od Nove godine na ovamo.

„Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju. Nedeljama upozoravamo na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista, kako se napominje, mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova jer su tu nelegalno, i jer su izazvali seriju incidenata, ali, kako dodaju, svi ćute.

„Očigledno time šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima ne uzimajući u obzir naša upozorenja. Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona ‘Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost'“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih, kako navode, Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika. Oni upozoravaju da dalje prisustvo tih formacija može dovesti u spiralu događaja koji će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima.

Izvor :
Kosovo online