Srpska lista: Građani će moći da produže važenje registracije

Srpska lista pozdravlja dogovor koji je postignut u Briselu, čime je potvrđeno da КM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati, niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa КM tablicama, saopšteno je medijima iz ove političke partije.

U saopštenju se napominje se da će svi vlasnici vozila sa КM tablicama moći nesmetano da koriste i produžavaju registraciju za svoja vozila.

„Postojeće tablice ostaju i moći će da se produžavaju, a nove se za sada neće izdavati. Podsećamo da je naš stav bio da КM tablice ostanu, da se građanima ne oduzima imovina, da se ne pišu nikakve kazne, niti da im se onemogućava sloboda kretanja. Mi smo tražili da КM tablice ostaju, a ne da se njihov broj povećava“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, odluka Vlade Kosova o preregistraciji automobila sa srpskim tablicama na RKS imala je tri faze.

Prva faza je pretpostavljala izdavanje opomena onima koji imaju srpske tablice sa denominacijom gradova na Kosovu i sprovođena je do 22. novembra.

Druga faza je predviđala kaznu od 150 evra za vozače automobila sa takvim tablicama, a potom uvođenje privremenih tablica do 21. aprila 2022, nakon čega je planirano da više ne bude automobila sa srpskim tablicama.

Izvor :
RTV KIM