Srbi sa Kosova poranili na glasanje

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja noćas su prvi krenuli na glasanje, javljaju mediji. Prvi građani sa centralnog Kosova krenuli su put Kuršumlije već oko 6.00 sati iz Lapljeg Sela.

Već oko 6.00 sati iz Lapljeg Sela kod Prištine put Kuršumlije je na glasanje organizovano krenulo desetak automobila i dva autobusa, javio je Tanjug.

Na glasanje nešto posle 7 sati kreću i meštani Gračanice.

Građani Leposavića na glasanje u Rašku kreću organizovano autobusima u 7 sati, građani Kosovske Mitrovice u 8 sati, Zvečana u 10, a Zubinog Potoka u 14 sati.

U zavisnosti od okruga u kom žive, birači sa Kosova glasaju u Kuršumliji, Vranju, Raški ili Tutinu.

Kako javlja novinarka Kim radija iz Raške, u ovom gradiću u istoimenoj osnovnoj školi glasanje je počelo na vreme, a pristigli su i prvi glasači iz Mitrovice, pa se polako formiraju i redovi.

U OŠ “Raška” glasaće samo stanovnici podeljenog grada na Ibru, dok će u Gimanziji i OŠ “Kraljica Jelena” glasati birači iz Zvečana i opštine Srbica. Birači iz Leposavića će glasati u mestima Kaznoviće i Rudnica.

Birači su našoj ekipi rekli da su poranili zbog očekivane gužve na putevima.

Stanovnici centralnog Kosova glasaju u Kuršumiliji, odnosno u obližnjoj Rači, građani Kosovskog Pomoravlja u Vranju, dok će građani sa severa Kosova i Metohije glasati u Raški i Tutinu.

Srbi iz Gornjeg Kusca, Vitine, Kosovske Kamenice i drugih mesta u kojima Srbi žive u Kosovskom Pomoravlju već od 4.30 su se uputili na glasanje, prenele su Novosti.

Takođe, prvi autobusi iz Štrpca krenuli su jutros oko 6.20.

U 7.00 otvorena je većina biračkih mesta na izborima u Srbiji, javlja FoNet.

Izvor :
Kim