SPN: Izgledi za pobedu u Beogradu, dan obeležen nepravilnostima

Kandidat za poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“ (SPN) i generalni sekretar Stranke slobode i pravde Peđa Mitrović izjavio je da je izborni dan bio obeležen bahatim nepravilnostima i bahatim demonstracijama poltičkog nasilja i dodao da se očekuje da će ta koalicija ostvariti pobedu u Beogradu.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je opoziciju da zajedno podnesu krivičnu prijavu protiv organizatora nezakonitog glasanja građana iz susednih država, a iz Stranke slobode i pravde (SSP) poručili su da se slažu sa njegovim predlogom i da već rade na tome.

Šef posmatračke misije Crta Raša Nedeljkov ocenio je na konferenciji za novinare, nakon zatvaranja birališta, da je izborni dan, naročito u Beogradu, bio težak i loš.

Iz Crte očekuju se da će proces prebrojavanja glasova trajati dosta dugo. Kako bi se obezbedila pouzdanost i tačnost podataka, Crta će s projekcijom rezultata izbora u javnost izaći tek kad prikupi i obradi podatke sa najmanje 95 odsto biračkih mesta iz uzorka.

Izvor :
FoNet, N1