Šolet sa Kurtijem o tablicama

Savetnik u američkom Stejt departmentu Derek Šolet objavio je da je sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem razgovarao o odlaganju primene novih pravila o registarskim tablicama, bez odzimanja i novčanih kazni, kao i o značaju izbegavanja tenzija.

Šolet je na Tviteru naveo da je sa Kurtijem razgovarao i o partnerstvu SAD i Kosova i zajedničkim ciljevima unapređenja evropskih i evroatlantskih integracija Kosova.

S druge strane, Kurti je na Tviteru samo napisao da je u razgovoru sa Šoletom zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD evroatlantskim integracijama Kosova.

Hovenijer: Važno je izbeći tenzije

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer ocenio je da je važno izbeći tenzije i odložiti primenu novih pravila o registarskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

„Važno je izbeći tenzije i odložiti primenu novih pravila o registarskim tablicama. Takođe, osuđujemo akcije zastrašivanja ili odmazde nad onima koji su promenili tablice“, napisao je Hovenijer na Tviteru.

On je podelio i objavu savetnika u američkom Stejt departmentu Dereka Šoleta, koji je naveo da je razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i o primeni novih pravila o registarskim oznakama i njihovom odlaganju.

Izvor :
RTV KIM, FoNet, Radio Mitrovica Sever