SNV, SNF i Narodni pokret „Otadžbina“ sutra u Beogradu organizuju okrugli sto na temu „Kosovo i Metohija – između okupacije i (vele)izdaje – od političke do krivične odgovornosti državnog vrha Republike Srbije“

Povodom 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije, Srpski nacionalni forum i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ organizuju okrugli sto na temu „Kosovo i Metohija – između okupacije i (vele)izdaje – od političke do krivične odgovornosti državnog vrha Republike Srbije“.

Okrugli sto će biti održan, sutra, u ponedeljak, 22. aprila 2024. godine u Beogradu u hotelu M, ul. Bulevar Oslobođenja 56a, sa početkom u 11 sati.

Kako se navodi u saopštenju SNV “glavne teme su Briselski sporazum i  protivustavno delovanje, Francusko-nemački sporazum, Ohridski dogovor i posledice”, a posebno će se, dodaju, razgovarati o krivično-pravnoj odgovornost nosioca državnih funkcija u Republici Srbiji, kao i odgovornost državnih i pravosudnih organa zbog nepostupanja po zakonu u sprečavanju protivustavnog delovanja.

Pored ostalih u radu okruglog stola učestvuju akademik, Prof. dr Kosta Čavoški, Prof. dr Vesna Rakić Vodinelić, Prof. dr Milo Lompar, advokat Božo Prelević. Prof. dr Tanasije Marinković, profesori pravnih fakulteta novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Kosovske Mitrovice, analitičari Dragomir Anđelković i Đorđe Vukadinović., i drugi.

Iz SNV učestvuju predsednik Momir Stojanović, Marko Jakšić, Momčilo Trajković drugi članovi Veća. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica