SNV ponovo traži prostor za održavanje Sabora Srba

Organizacioni odbor Sabora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije uputio je zahteve za izdavanje sale za održavanje Sabora Srba Kosova i Metohije na sledeće adrese:

Domovima kulture u Gračanici, Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu, Šilovu, Štrpcu i Ranilugu, kao i Tehničkoj školi u Kososkoj Mitrovici.

SNV je na svojoj Fejsbuk stranici objavio sadržinu zahteva koji prenosimo u celosti:

“Poštovani, 

Srpskog nacionalnog veće organizuje Sabor Srba Kosova i Metohije na kome će se raspravljati o položaju našeg naroda i doneti važne odluke. Naša je nacionalna i sveta dužnost da političkim faktorima koji odlučuju o našoj sudbini ukažemo na katastrofalno i neizdrživo stanje  u kome se naš narod našao.

Imajući u obzir da i vi, kao deo ovog naroda, osećate našu zajedničku tragediju, očekujemo da ćete skupiti hrabrost i  na naš zahtev pozitvno odgovoriti.

Od vas tražimo da nam omogućite korišćenje velike sale vašeg Doma kulture u kome bi bio održan Sabor. Predlažemo da po mogućstvu bude u septembru ili početak oktobra ove godine, i to u sledećim danima: 23,24,30 septembar ili 1, 7 ili 8 oktobar, u vremenu od 11 do 15 časova.

Takođe vas molimo da obezbedite tehničke uslove za održavanje skupa.

Ukoliko zahtev bude prihvaćen, nakon dostavljanja fakture, izmirićemo troškove korišćenja sale kao i druge troškove.

Molimo vas da nam što pre odgovorite, a najdalje do 15. septembra 2023. godine (do12 časova).

Ukoliko do tada ne budete odgovorili smatraćemo da je naš zahtev odbijen.

S poštovanjem,

Organizacioni odbor Sabora SNV KiM”

Izvor :
Medija centar Čaglavica