SNF: Zločin Srpske liste – polako ali sigurno ostvaruje se izjava Vučića da u Čaglavici ima 20 srpskih kuća

Srpski nacionalni forum saopštio je da je u Čaglavici na delu „albanizacija srpske opštine“ uz prećutno odobravanje opštinskih vlasti u Gračanici. 

SNF navodi “da je u centru Čaglavice na delu neviđena uzurpacija opštinske imovine, kao i gradnja kuća na poljoprivrednom zemljištu – bez dozvole, novopridošlih Albanaca”.

Na sve ovo, kako se navodi u saopštenju SNF-a “gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić i njeni organi već mesecima unazad ćute”.

“Iako su „hiljadu“ puta pozvani da intervenišu. Ćute i ne govore ko je izdao dozvole za gradnju albanskog naselja od 30-tak kuća u Čaglavici!? I sve to u srpskoj opštini Gračanica, čiji je zadatak da sprečava albanizaciju svoje teritorije kako sutra ne bi i ona postala albanska”, ističe se u saopštenju.

Iz Srpskog nacionalnog foruma dalje dodaju da se na ove pojave mesecima unazad ukazuje i da opštinske vlasti u Gračanici “samo simuliraju intervenciju na terenu uz mig uzurpatorima da nastave gradnju”.

“Iako su građani od maja ove godine do danas nekoliko puta zahtevali da se divlja gradnja zaustavi, inspekcija je nekoliko puta izlazila i „namignula“ da se gradnja nastavi. Rezultat intervencije organa: kuća je već ozidana i prozori i vrata postavljena. A gradonačelnica i njeni organi ćute. Isto je i sa uzurpatorom opštinskog zemljišta u centru Čaglavice. Građani prijavljuju, a inspekcija izađe, „namigne“ i ode. Od prijave kopanja temelja ograde, inspekcija je nekoliko puta izlazila (kao i u slučaju kuće), uzurpator je juče išalovao i betonirao ogradu, inspekcija je ponovo izašla i opet ćuti?!”, navodi se u saopštenju.

SNF pita – zašto gradonačelnica i opštinski organi ćute.

“Zašto ćute? Zašto su „nemoćni“? Ko im je oduzeo moć? Kakve su to sile i koje su zavezale jezik i „uštrojile“ vlast Srpske napredne stranke u Gračanici i naterale je da učestvuje albanizaciju svoje teritorije?!”.

S toga dodaju da kad vlasti ćuti onda “čaršija preuzima reč”, te da već uveliko kako se navodi “kruže abrovi” da je onima koji su uzimali mito za nedozvoljenu gradnju u Čaglavici policija na tragu.

“Na veliko se priča da se ne radi ni o kakvoj „sili sa strane“. Šuška se da su neki „važni“ u, nazovi srpskoj opštini, gde vlast ima tzv. Srpska lista, uzeli stotine hiljada evra. Slično onome na Brezovici, kada je uhapšeno najviše rukovodstvo opštine Štrpce. Već uveliko kruže „abrovi“ da je policija na tragu srpskim „patriotama“ koji su uzimali mito i da će uskoro sve biti otkriveno?! Čaršija šapuće: Daj Bože!”.

SNF u svom saopštenju ćutanje na uzurpaciju opštinske imovine i nelegealnu gradnju u Čaglavici nazivaju “zločinom Srpske liste”.

“Polako ali sigurno ostvaruje se izjava Aleksandra Vučića iz 2018. godine da u Čaglavici ima 20 srpskih kuća, iako ih je tada bilo 153, a danas ih je ispod 100“, navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog foruma, koji je na Fejsbuku objavio i snimak „ograđene uzurpirane seoske utrine od pet ari u centru Čaglavice“.

Izvor :
Medija centar Čaglavica