SNF pozdravio reaktiviranje Srpskog nacionalnog veća KiM

Srpski nacionalni forum saopštio je da podržava reaktiviranje Srpskog nacionalnog veća, kao predstavničkog tela srpskog naroda sa Кosovu, saopšteno je medijima. Napominju da SNV mora biti aktivirano što pre, da formira svoje organe i preduzme korake za, kako navode, „zaustavljanje erozije srpskog nacionalnog bića izazvane krajnje neodgovornom politikom Beograda“.

Ocenjuju da je politika Srpske liste i predsednika Aleksandra Vučića Srbe dovela do „ivice bezdana i nesagledivih posledica“.

„Poslednji je čas (ako već nije i on prošao), da se dozovemo pameti, da se okrenemo sebi, da jedni druge pogledamo kao braću i da uz Božju pomoć pokušamo da se spasimo, da spasimo našu decu, našu državu i naše potomstvo. Srpski nacionalni forum, kao uostalom i NP Otadžbina, više od jedne decenije ukazuje na katastrofalne poteze koje zvanični Beograd, a u stvari Aleksnadar Vučić lično preduzima, kako bi naša nesreća bila sve veća“, stoji u saopštenju.

Iz Srpskog nacionalnog foruma napominju i da bi formirano Srpsko nacionalno veće trebalo da preduzme i sve ingerencije u pregovorima sa domaćim i inostranim činiocima.

„SNF posebno poziva SPC da podrži, blagoslovi i da aktivno učestvuje u radu SNV“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor :
Kim