SNF: Odlazak na kontramiting je ruganje srpskom narodu

„Vlast iz Beograda, na naredbu Aleksandra Vučića, organizuje 26. maja 2023. kontramiting narodnom buntu ’Srbija protiv nasilja’. Sama po sebi, ta ideja je ružna, i nelogična, jer ako je ’Srbija protiv nasilja’ koja je onda poenta kontramitinga? Za nasilje, ili šta?“, pitaju iz Srpskog nacionalnog foruma (SNF) u saopštenju dostavljenom medijima.

„Da ostavimo po strani milione evra koji će se baciti uludo za predsednikov hir, ali ono što SNF, a i čitav srpski narod boli (osim male klike profitera koji profitiraju na narodnoj nesreći, okupljenoj u tzv. Srpskoj listi), je nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom širom КiM, da pod pretnjama krenu u Beograd i učestvuju u toj sramnoj manifestaciji“, navedeno je u saopštenju.

Iz SNF-a poručuju da se zaposleni u institucijama Republike Srbije pretnjama, a pod izgovorom nekakve „radne obaveze“, pozivaju da sa Кosova organizovano autobusima krenu za Beograd i pitaju: Zar nam je malo nasilja koje dolazi iz Prištine?

„Direktori javnih ustanova dobijaju ’kvote’, kao da se radi o domaćim životinjama, koje treba da transportuju za Beograd“, dodaje se u saopštenju.

„SNF poziva Srbe, da se ne odazivaju tim ucenama, jer taj teror jednom mora da prestane. Mi imamo mnogo važnijih prioriteta da branimo ovde, nego što su to nečije fotelje u Beogradu, i bankovni računi lokalnih kabadahija iz Srpske iste. Ako su vas prisiljavali na izbore proteklih godina da biste pomogli izdaji, ovim činom vam se rugaju“, zaključeno je u saopštenju SNF-a.

Izvor :
Kim