SNF nudi saradnju rukovodstvu opštine Gračanica, ali uz dva uslova

Srpski nacionalni forum (SNF) danas je objavio uskršnju čestitku gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić, protestujući što nijedan medij to nije uradio i izražavajući želju za uspostavljanjem saradnje između rukovodstva opštine Gračanica i SNF-a.

U želji da ova saradnja bude iskreno uspostavljena, SNF je predložio gradonačelnici da naloži svojim službama zamenu starih i pocepanih zastava na banderama kroz Gračanicu novim, koje su im uručili predsednik SNF-a Momčilo Trajković, i narodni poslanik u parlamentu Republike Srbije, Žarko Ristić.

Takođe, SNF je uputio molbu gradonačelnici da hitno zaustavi uzurpaciju seoske utrine u Čaglavici, koja se nastavlja uprkos zabrani građevinske inspekcije.

“Da gradonačelnica dr Šubarić naloži službi da hitno zaustavi uzurpaciju seoske utrine u Čaglavici (10 ari, vrednost preko pola miliona evra) koja je nastavljena. Podsećamo gradonačelnicu da je građevinska inspekcija pre 6 meseci postavila crvenu traku i zabranila gradnju velike betonske ograde. Obaveštavamo gradonačelnicu i nadležne službe, da je uzurpator bespravno (ili uz nečiju saglasnost) skinuo opštinsku „crvenu traku“ i nastavio gradnju”, navodi se u saopštenju SNF-a.

SNF je naglasio da će podržati politiku gradonačelnice dr Šubarić ukoliko obavi posao za koji je plaćena, ali će smatrati da je nemoćna ili da postoji nešto drugo ukoliko nastavi da „ćuti“ i ne reaguje na ove zahteve.

Izvor :
Medija centar Caglavica