SNF: I Kurti disciplinuje Momčila Trajkovića                                    

Povodom nedavnog privođenja predsednika Srpskog nacionalnog foruma Momčila Trajkovića i saslušanja u policijskoj stanici, iz koje je nakon obavljenog razgovora rešenjem sudije Osnovnog suda u Gračanici pušten kući saopštenjem za javnost oglasio se Srpski nacionalni forum.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Nezasluženo, javnost u Srbiji pa čak ni ovo javnosti među Srbima na KiM, nije (ili čak jeste, ali pogrešno) obaveštena o jednom vrlo nemilom događaju od 25. oktobra 2022. Toga popodneva istražni organi tzv. Republike Kosova priveli su na saslušanje predsednika SNF, g. Momčila Trajkovića, nakon višemesečnog policijskog praćenja i prisluškivanja „skrivenim tehničkim merama“, kako se tvrdi u nalogu za privođenje, a zbog krivičnog dela navode prevare, na prijavu izvesnog Albanca (što je do sada već viđeno u mnogim isceniranim slučajevima). Gospodin Trajković je priveden na saslušanje u policijsku stanicu iz koje je pušten kući nakon obavljenog razgovora rešenjem sudije Osnovnog suda u Gračanici.

Nije tajna ni u Beogradu ni u Prištini da je Momčilo Trajković beskompromisni borac za položaj srpskog naroda i države na KiM, kao i da je oštar kritičar vlasti i u Beogradu i u Prištini, po svim pitanjima koja štete položaju srpskog naroda.

Naime u poslednje vreme g.Trajković kao i SNF imao je niz javnih istupanja koja su odudarala od zvaničnog narativa o odnosu Beograda i Prištine. Posebno njegovi nastupi na KTV Zrenjanin, N1 i Nova S, pogotovu poslednje izlaganje na Javnoj raspravi u Kosovskoj Mitrovici (na temu: Kome treba zajednica srpskih opština?) gde je oštro kritikovao ponašanja  Aljbina Kurtija, optužujući ga da je njegova politika „iseljavanje preostalog srpskog narooda“.

Po svemu sudeći, to je bio okidač da se krene u progon i disciplinovanje gospodina Trajkovića, i kao što se videlo, taj progon je vrlo brutalan. Krajnji cilj progona je da se čovek koji je beskompromisni borac zastraši i ako je moguće progna sa Kosova i Metohije, (i njegove Čaglavice, gde uporno opstaje u potpunom albanskom okruženju) kako bi se etničko čišćenje dovršilo mnogo lakše.

SNF poziva vlasti u Prištini i gospodina Kurtija lično, da odmah prestanu sa progonom Trajkovića, u protivnom potvrdiće se naša sumnja da iza ovoga najdirektnije stoje oni.

Nažalost, primećujemo da beogradske vlasti i ako su do sada intervenisali za svaki i najmanji incident prema kosovsko-metohijskim Srbima, u slučaju Trajkovića ćute kao zaliveni (verujući da kosovske vlasti čine pravu stvar). Ali imajući na umu činjenicu da je Trajković pod „merama“ policije Srbije više od četiri godine, „redovno zadržavan na graničnim i administrativnim prelazima, praćen i prisluškivan „tehničkim merama“, ne čudi nas njihovo odnos prema ovom brutalnom incidentu.

SNF sa žaljenjem konstatuje da su se u srpskom korpusu pojavili ljudi, mediji, portali i „novinari“, koji su ovaj neprijatni događaj po sve Srbe iskoristili za grube, primitivne i prostačke napade i etiketiranja g. Trajkovića, ne videći i svoju nesreću. Neka im služi na čast. No o njima nekom drugom prilikom”, navodi se u saopštenju SNF.

Izvor :
Medija centar Čaglavica