Smenjen Boban Stanković

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovo Polje Boban Stanković smenjen je 30. septembra odlukom Vlade Srbije sa ove funkcije.

Stanković je pethodno, 16. septembra ove godine, podneo ostavku na tu funkciju, nakon što se na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio audio snimak u kojem Stanković objašnjava detalje sa zadržavanja na Merdaru od strane srpske policije u januaru 2019. godine.

 U snimku osim psovki i vulgarnosti, Stanković vređa i predsednika i premijerku Srbije Aleksandra Vučića i Anu Brnabić.

Nakon što se snimak pojavio na društvenim mrežama portal Kosovo online preneo je vest da Stanković podnosi ostavku na mesto predsednika Privremenog organa opštine Kosovo Polje iz „ličnih razloga“.

Ko je Boban Stanković?

Boban Stanković bio je dugogodišnji član Samostalne liberalne stranke,  razrešen je sa svih funkcija u toj stranci početkom 2020. godine, zbog,  kako je tada saopšteno, „delovanja protiv Samostalne liberalne stranke“.

Ubrzo nakon toga postao je član Srpske napredne stranke, pa je početkom ove godine odlukom Vlade Srbije imenovan za člana, a  potom i predsednika Privremenog organa Opštine Kosovo Polje.

Stanković je u vladi Ramuša Hradinaja vršio funkciju zamenika ministra kulture, omladine i sporta. A u nekadašnjoj vladi Hašima Tačija, vršio funkciju ministra za zajednice i povratak, kao i zamenika ministra rada i socijalnog staranja u vladi Ise Mustafe.

Dok je još uvek bio član SLS-a, Stankovića je, kao i druge članove ove stranke, kako su oni tvrdili, početkom 2019. godine na prelazu Merdare po nekoliko sati zadržavala BIA i ispitivala.

Boban Stanković direktor je Fudbalskog saveza Kosova i Metohije.

Stanković je takođe i savetnik gradonačelnika Gračanice.

 

Izvor :
Medija centar Čaglavica