Slađana Pantović: Smenjena sam jer se PDK preko mene obračunava sa Kurtijem, tužiću Iljira Pecija

Slađana Pantović, koju je gradonačenik Zvečana Iljir Peci iz redova iz Demokratske partije Kosova juče razrešio dužnosti zamenice predsednika ove opštine, za Medija centar kaže da je smenjena „po političkoj osnovni“, a razlog za to je „sukob“ PDK sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

 „Smenjena sam jer sam odbila da budem paravan PDK za njihove prljave i nezakonite poslove. Smenjena sam jer sam odbila da radim protiv interesa svojih građana. Smenjena sam po političkoj osnovi, jer Peci i PDK ne žele da imaju Srbe u svom okruženju. Zato Peci i njegov tim, a to su sve njegovi rođaci, rade iz kancelarije mesne zajednice u Lipi, jer ne želi da dođe u opštinu Zvečan, jer ne želi da ima Srbe u svom okruženju. On nije nije predsednik mesne zajednice nego predsednik opštine Zvečan i trebao je kao što su uradili Hetemi i Atić da rade u opštini da se izbore, kao što su i oni,  a ne ovako“, rekla je Pantovićeva.

„Mislili su da će mojom smenom nauditi Kurtiju, jer ja kao političko lice i nezavisna kandidatkinja podržavam rad premijera Kurtija i podržavaću ga, jer svojim delima je pokazao da želi multietičnost i nije srbomrzac kao što su ga oni predstavljali“.

Navodi da je za nju „čast i zadovoljstvo što više ne obavlja dužnost zamenice predsednice opštine Zvečan“

„Ja sam svesna da je ovo politika na višem nivou, jer je opozicija protiv premijera Kurtija i sada misle da sve njegove ljude maknu. Oni znaju da ne pripadam nijednoj stranci, ali znaju da sam u dobrim odnosima sa premijerom, da sam imala par sastanaka s njim. Imala sam sastanak kao potpredsedica opštine. Ponosna sam što nisam više zamenica čoveku koji ne zna osnovne stvari i koji priča da ne želi da dođe u opštinu Zvečan, jer su u  Zvečanu samo kriminalci“, rekla je ona.

Pantovićeva dodaje da će zbog, kako navodi, neistina i laži koje je izneo o njoj tužiti Iljira Pecija.

„Ja kao potpredsednica nisam imala ni pečat, ni deponovan potpis osim papira da sam potpredsednik, čak nisam imala nikakav kontakt sa njim, ali se nadam da ćemo više kontaktirati jer ćemo se viđati na sudu. Moj advokat će u ponedeljak podneti tužbu protiv Pecija, tužiću ga ne zbog moje smene, već zbog laži koje je izneo o meni“.

Navodi i  da je gradonačelniku Zvečana Iljiru Peciju predložila da dođe u zgradu opštine i da odatle obavlja svoju dužnost,  ali da je on to odbio, jer se kako je rekla, plaši.

„Ja sam otišla u Lipu kod njega, i zamolila sam ga – dođi u Zvečan, neće niko da te pljuje, ako te pljuju i mene će kao Srpkinju. Dođi u Zvečan neće da ti fali dlaka sa glave jer ovde nisu ljudi aždaje. Dođi u Zvečan ja ti garantujem da će sve biti okej. On se plašio kaže „ja se plašim da me ne zaključaju u opštinu kao Hetemija i Atića, da spava u opštini da ga ne puste kući“, navodi Pantovićeva.

Gradonačelnik  Zvečana Iljir Peci razrešio je dužnosti juče svoju zamenicu Slađanu Pantović.

Peci je na svom fejsbuk profilu objavio da je ovu odluku doneo, jer kako je naveo, „zamenica predsednika opštine nije izvršavala svoje dužnosti, prekoračila je ovlašćenja i nije služila građanima opštine“.

„Uprkos tome, nastaviću da radim i služim na osnovu svojih obaveza, dužnosti i nadležnosti kao gradonačelnik svih građana opštine Zvečan, bez razlike“, napisao je Peci na svom fejsbuk profilu.

Izvor :
Medija centar Čaglavica