SL: Kurti nastavlja sa progonom Srba pred očima međunarodne zajednice

Hapšenje zadravstvenog radnika D.S. na Jarinju prestavlja deo plana Prištine da se protera srpski narod sa Kosova, poručuju iz Srpska lista i pozvaju međunarodnu zajednicu da reaguje.

„Sprovodeći svoj pakleni plan po kome pola Srba treba proterati u centralnu Srbiju, a pola odvesti u kosovske kazamate, antisrpski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa progonom Srba na severu Kosova i Metohije pred očima čitave međunarodne zajednice, najveće vojne misije u Evropi, KFOR-a, i najveće misije EU u Evropi – Euleksa“, navodi se u saopštenju.

Kurtijev režim, ističu iz Srpske liste, i pored poziva međunarodnih predstavnika, a pre svega iz SAD da se situacija deeskalira, svakodnevno nastoji da svojim delovanjem isprovocira reakciju srpskog naroda i time dobije potvrdu na već pripremljen scenario po kome su svi Srbi kriminalci, zločinci i teroristi, i opravda ugnjetavanje građana i prisustvo parapolicijskih jedinica na severu Kosova.

„Dalibor je posle Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića i Nemanje Vlaškovića još jedan častan Srbin koji je od kosovskog ministra Svečle već proglašen krivim, bez obzira na osnovno pravo građana da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. To je nešto što zabrinjava, kao što zabrinjava i činjenica da su i pored desetine dokaza o nepostojanju krivice ovi ljudi u pritvoru, a protiv njih se vodi strašna kampanja, počev od Aljbina Kurtija lično, pa sve do ministara i poslanika njegove partije čime se svima njima, a i desetini drugih Srba crtaju mete i presuđuje bez dokaza o krivici ili sudskog postupka“, ističe se u saopštenju.

Međunarodnim predstavnicima, Srpska lista upućuje pitanje koliko još Srba treba da bude uhapšeno da bi usledila reakcija, ističući da „za razilku od trojice uhapšenih kosovski policajaca, uhapšeni Srbi nisu počinili nikakvo krivično delo“.

„Još koliko srpskih domaćina treba da Kurti uhapsi da biste vi podigli glas i tražili za Srbe da se puste na slobodu, i sa slobode brane od lažnih optužbi, pošto za razliku od onih koji su uhapšeni u Raški, nijedan Srbin nije radio ništa protivzakonito niti posedovao vatreno oružje kakvo smo videli kod kosovskih policajaca prilikom hapšenja“, navodi se u saopštenju.

Ovo je poslednji trenutak, upozoravaju, da se međunarodna zajednica direktno umeša i spreči „Kurtija da izazove rat, jer, kako kažu, svojim potezima će primorati čitav srpski narod da se zaštiti od nasrtaja iz Prištine, a onda bi to bio put bez povratka koji nijedan normalan čovek ne želi, jer bi to bilo pogubno za sve na ovim prostorima“.

Izvor :
KIM