Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ sutra u Lapljem Selu

Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizovati radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame ,,Miloš Obrenović“.

Školski čas kulture govora OŠ ,,Miladin Mitić“ u Lapljem Selu održaće se 18. 09. 2023. godine u 12 časova, a monodrama ,,Miloš Obrenović“ u isto vreme u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.


Monodramu ,,Miloš Obrenović“ će izvesti naš proslavljeni glumac Aleksandar Dunjić široj javnosti poznat kao Ćirko iz serije ,,Bela lađa“.


„Na školskom času kulture govora učenici OŠ ,,Miladin Mitić“ u Lapljem Selu osnovnih i srednjih škola će dobiti osnovne uvide u značaj negovanja kulture govora za uspeh u školi i životu uopšte. Zašto je važno razvijati usmeni izraz? Kako da poboljšamo artikulaciju? Kako da čuvamo jezik – eliminacija poštapalica, tuđica, skraćenica? Kako da budemo dinamičniji i izražajniji? To su samo neka pitanja na koje đaci dobijaju odgovore u toku „Školskog časa kulture govora““, navodi se u saopštenju Doma kulture Gračanica.


Radionicu će voditi glumac Milan Bosiljčić, osnivač i predsednik Udruženja u javnosti poznat kao Marinko iz serije ,,Igra sudbine“.

Pokrovitelj akcije je Arno Gujon i ,,Solidarnost za Kosovo“.

Izvor :
Medija centar Čaglavica